Een succesvol 5-daagse programma voor jongeren die worden belemmerd in hun kansen

Terugblik 5-daagse programma (Stichting IMD)

De afgelopen week heeft Stichting IMD een succesvol 5-daagse programma voor jongeren georganiseerd die hard worden geraakt door de coronacrisis. Zij worden belemmerd in hun sociaal- en mentaal welzijn, hun kansen op goed onderwijs, hun perspectief op werk en inkomen en hun gevoel van eigenaarschap.

In opdracht van het Rijk en de gemeente Amsterdam heeft Stichting IMD daarom een aantal programma’s voor deze jongeren opgezet waarin zij het perspectief van jongeren op deze onderwerpen versterken. Dit gebeurt middels het voeren van dialoog, aanbieden van extra activiteiten, coaching en extra aandacht voor de mentale weerbaarheid van jongeren.

In de voorjaarsvakantie werd aandacht besteed aan sociaal contact, sportcoaching, perspectief en persoonlijke ontwikkeling. Jongeren kregen de kans om buiten hun comfortzone te treden. Ook hebben de zij met elkaar veel plezier beleefd en waren er dankbaar voor dat deze ontmoetingen, binnen de geldende corona beperkingen, toch mogelijk zijn gemaakt.

Deze video geeft een goede impressie van het 5-daagse programma dat in de voorjaarsvakantie 2021 plaatsvond.

Bericht ingezonden door Stichting IMD

Zomerdip

Voorkom de zomerdip & behoud je motivatie!

Het is geweldig om zonder zorgen en verplichting de zonnige dagen door te brengen. Maar wat als je terugkomt van vakantie en je voelt de energie een beetje inzakken? Geen paniek, we hebben een paar goede tips voor jou om ...

Lees verder ›

Meer nieuws