Festival College gaat van start – we maken impact in de stad!

2021 was tot nu toe bijzonder uitdagend. Vooral jongvolwassenen werden flink getest en belemmerd in hun opleiding en werk. De toekomst werd voor hen behoorlijk onzeker. We zochten de afgelopen tijd allemaal naar positieve manieren om de tijd door te brengen en van betekenis voor onszelf en de omgeving te blijven. Dat lukte natuurlijk niet altijd, de wereld stond bijna stil – wat kon je doen?

Impact maken

Van betekenis zijn en blijven is volgens ons belangrijker dan ooit. Het geeft een positief gevoel, zingeving en richting aan het leven. Daarnaast is onze maatschappij toe aan meer omkijken naar elkaar, focussen op samenwerkingen en delen. Jongvolwassenen kunnen hierin het voortouw nemen en zij kunnen de aanjagers zijn van impact maken. Dat geloven wij echt.

Impact maken. EventHands doet dat in 2021 met de Impact Generator. In de Impact Generator komen jongvolwassenen met verschillende achtergronden bij elkaar. Deze verbinding van leeftijdsgenoten met hele diverse achtergronden is een kracht waar iedereen veel van kan leren. We delen kennis en vaardigheden met elkaar. We gaan events organiseren met meer dan alleen een economisch of financieel belang. We gaan impact maken in de buurt, in de stad, en bij de jongvolwassenen die de events gaan organiseren: de studenten van Festival College.

Festival College

In mei starten we Festival College. In dit college ondervinden jongvolwassenen van 16 t/m 26 jaar door middel van workshops en persoonlijke coaching hoe je een evenement organiseert. Productie, programmering, styling, marketing, presentatie, financiën, organisatie en samenwerking zijn de werkgebieden die worden behandeld. Daarnaast zetten alle deelnemers van Festival College zich in om aan het eind van het jaar een evenement te organiseren dat impact maakt in de buurt. In 2021 is die buurt Amsterdam West. We gaan samen op zoek naar actuele thema’s en manieren om een positief maatschappelijk effect te creëren voor een doelgroep die dat verdient of nodig heeft.

Praktisch

Festival College is vrijwillig en gratis. Het traject duurt 6 maanden. Deelnemers krijgen 12 workshops op het gebied van evenementenorganisatie en persoonlijke ontwikkeling. De workshops worden gegeven door grote namen uit de festivalwereld, zoals makers van Mysteryland, Mystic Garden, Appelsap en Milkshake. Daarnaast delen professionals uit het bedrijfsleven hun ervaring en kennis en krijgen de deelnemers 1-op-1 en groepscoaching om sociale en maatschappelijke skills te versterken.

Bekijk of download hier het infosheet Impact Generator voor meer informatie.

Voor wie

Iedereen van 16 t/m 26 jaar nodigen we uit om zich aan te melden en samen met ons te kijken naar wat we kunnen betekenen voor elkaar. We zijn er voor jongvolwassenen uit Amsterdam, van alle achtergronden en uit allerlei situaties. Schoolverlaters, studenten, werkzoekenden, iedereen zonder concreet idee maar wel zin om ergens te beginnen, nieuwkomers, vrije geesten, iedereen tussen wal en schip, jongvolwassen die alles prima zelf kunnen en zij die meer support nodig hebben. Iedereen met motivatie is welkom.

Aanmelden doe je hier!

Delen

We vragen jou om ons verhaal te delen met zoveel mogelijk mensen – zodat wij zoveel mogelijk jongvolwassenen kunnen motiveren deel te nemen aan Festival College en zo echt impact kunnen maken in de stad. Dankjewel!

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Vriendelijke groet,

Anique Smart, projectleider Impact Generator
Sam van Saarloos, projectcoördinator Impact Generator
Marieke Josselet, marketing en pr coördinator Impact Generator
Michel Hobbij, kwartiermaker & adviseur EventHands
Wim Haveman, directeur EventHands

Zomerdip

Voorkom de zomerdip & behoud je motivatie!

Het is geweldig om zonder zorgen en verplichting de zonnige dagen door te brengen. Maar wat als je terugkomt van vakantie en je voelt de energie een beetje inzakken? Geen paniek, we hebben een paar goede tips voor jou om ...

Lees verder ›

Meer nieuws