Festival College / Maak het verschil / Be the change

Festival College gaat van start

Festival College

Tijdens Festival College leren jongvolwassenen alles over het organiseren van een evenement. Dat doen ze door workshops te volgen van professionals uit de festivalwereld en ondernemers uit evenementenbranche. Daarnaast krijgen de deelnemers 1-op-1 begeleiding en groepscoaching van professionele jongerenwerkers. Wederkerig leren de deelnemers in kleine groepjes uiteraard ook van elkaar.

Festival College is een plek waar je tijd en ruimte krijgt om talent, stem en kracht te ontwikkelen, nieuwe vaardigheden te verwerven en eigenaar te worden van jouw aandeel in de maatschappij.

Maak het verschil / Be the change

Deelnemers van Festival College gaan in 6 maanden tijd een evenement voor Amsterdam West / Nieuw-West organiseren. Bijvoorbeeld een evenement om racisme in de buurt bespreekbaar te maken of een feest voor de bewoners van een verzorgingshuis om eenzaamheid tegen te gaan. Dit gebeurt vanuit intrinsieke motivatie; er wordt gewerkt met thema’s die spelen bij de deelnemers zelf. Daarnaast wordt er gekeken naar wat de buurt nodig heeft. Zo ontstaat er een positieve en inspirerende match, die impact maakt op de buurt, de bewoners én de jongvolwassenen van Festival College. Een win-win-win situatie dus.

Meedoen

Er hebben zich al een aantal gedreven jongeren opgegeven om mee te doen, maar er kan nog meer bij!
Ben of ken jij iemand die zich in wil zetten voor de buurt en haar bewoners? En tegelijkertijd alles wil leren over het organiseren van een evenement? Meld je dan nu aan!

Festival College + MDT

MDT is de afkorting van maatschappelijke diensttijd. Doe je mee met MDT, dan ontdek je je talenten en doe je tegelijkertijd iets voor een ander. Ook ontmoet je nieuwe mensen en maak je onze samenleving sterker. Wil je Festival College volgen in het kader van MDT? Dat kan! Lees dan hier meer.

Oproep sociaal maatschappelijke organisaties

Wil je ontdekken wat de deelnemers van Festival College voor jouw organisatie kunnen betekenen? Heb je plannen om een impactmakend evenement te organiseren in Amsterdam West of Nieuw-West en kun je daar hulp bij gebruiken? Laat het ons weten!
We kijken samen wat er nodig is en wat we van elkaar kunnen leren. Een oriënterend gesprek hierover is altijd mogelijk. Neem contact op met Anique of Sam.

 

Impact generator / Festival College is onderdeel van EventHands.

Zomerdip

Voorkom de zomerdip & behoud je motivatie!

Het is geweldig om zonder zorgen en verplichting de zonnige dagen door te brengen. Maar wat als je terugkomt van vakantie en je voelt de energie een beetje inzakken? Geen paniek, we hebben een paar goede tips voor jou om ...

Lees verder ›

Meer nieuws