Garantiefonds voor festivals en evenementen

Garantiefonds voor evenementen

Goed nieuws voor de evenementenbranche: Het demissionaire kabinet stopt zeker 300 miljoen euro in een garantiefonds om het organiseren van culturele en andere grote evenementen weer op gang te brengen. Het is bedoeld voor muziekfestivals, zakenbeurzen of sportwedstrijden die na 1 juli worden gehouden en minimaal drieduizend bezoekers trekken. – aldus de Volkskrant 21 januari 2021

Binnen enkele weken starten organisatoren met de voorbereidingen op hun evenement en nemen een groot financieel risico, omdat nog niet is vastgesteld hoe het er in de tweede helft van het jaar voor staat wat betreft de pandemie. De overheid staat voor deze organisaties garant, waardoor organisaties bij eventuele annulering niet meteen ophouden te bestaan en zij toch hun voorbereidingen kunnen treffen.

Dit is niet alleen goed nieuws voor de evenementenbranche, maar zeker ook voor onze organisaties die inspelen op evenementen. Met Impact Generator bouwen jongeren een netwerk op binnen de branche, leren ins en outs van professionals uit de branche en ondersteunen organisaties door het uitoefenen van de Maatschappelijke Diensttijd.

Natuurlijk is er na langer dan een jaar coronacrisis ook weer een keer behoefte aan wat afleiding en plezier! Dit positieve besluit is zeker welkom; wij kijken uit naar een periode dat de evenementen weer kunnen opstarten.

Zomerdip

Voorkom de zomerdip & behoud je motivatie!

Het is geweldig om zonder zorgen en verplichting de zonnige dagen door te brengen. Maar wat als je terugkomt van vakantie en je voelt de energie een beetje inzakken? Geen paniek, we hebben een paar goede tips voor jou om ...

Lees verder ›

Meer nieuws