Inzamelingsactie tegen armoede

Inzamelingsactie tegen armoede

Armoede is een groot maatschappelijk probleem in onze stad. Veel jongeren groeien op in armoede of zien dat in hun omgeving ontstaan. Stichting IMD ging met jongeren aan de slag om dit thema verder aan te pakken.

Jongeren kozen ervoor om zich extra in te zetten voor de samenleving door houdbare producten in te zamelen, pakketten samen te stellen en dit te verdelen onder buurtbewoners die dit hard nodig hebben. Zij gingen een samenwerking aan met verschillende partijen uit de buurt. Te denken valt aan partijen als Eigen Haard, het Leger des Heils en de Wijkkeuken die uitgenodigd werden om een pakket op te halen. Met deze actie bereikten de jongeren 14 gezinnen. Zeker een prestatie om trots op te zijn!

“De jongeren waren positief verrast door de activiteiten. Zowel over het feit dat mensen vrijgeviger zijn dan ze dachten, als het feit dat de behoeftigen erg blij waren met hun pakketten.

De jongeren gaven aan dat zij dit soort acties vaker willen doen, omdat zij hier veel voldoening uit hebben gehaald. Dit thema heeft de jongeren een ander kijk gegeven op het leven. Zo hebben zij meer waardering gekregen over de middelen die zij hebben in het leven”.Stichting IMD

Zomerdip

Voorkom de zomerdip & behoud je motivatie!

Het is geweldig om zonder zorgen en verplichting de zonnige dagen door te brengen. Maar wat als je terugkomt van vakantie en je voelt de energie een beetje inzakken? Geen paniek, we hebben een paar goede tips voor jou om ...

Lees verder ›

Meer nieuws