Jonge festivalmakers gezocht voor Festival College

Festival College Evenementenbranche

De evenementen van Impact Generator zullen je vast niet zijn ontgaan. Onze jongeren en de jongeren van de partners waarmee wij samenwerken hebben het afgelopen jaar deelgenomen aan het Festival College waarbij zij de ins en outs leerden voor het organiseren van een evenement. Dit uitte zich in evenementen die door jongeren zelf zijn bedacht, ontwikkeld en uitgevoerd.

In februari 2022 start EventHands weer met een Festival College in het kader van de Impact Generator, een programma voor jongvolwassenen en hun omgeving om verschil te maken in de stad. Tijdens Festival College ontdekken jongvolwassenen van 16 t/m 27 jaar door middel van workshops en persoonlijke coaching hoe zij een evenement kunnen organiseren en waar hun talenten liggen. Productie, programmering, styling, marketing, presentatie, financiën en samenwerking, alles komt aan bod.

Daarbij wordt speciaal een evenement voor Amsterdam-West geproduceerd. Festival College zoekt deelnemers die zich hierin een halfjaar lang willen laten coachen.

Impact maken in West

Daarnaast zetten de deelnemers van Festival College zich in om rond de zomer een evenement te organiseren dat impact maakt in Amsterdam-West. Samen met buurtorganisaties gaan de deelnemers op zoek naar actuele thema’s en manieren om een positief maatschappelijk effect te creëren.

Festival College

Festival College is gratis en duurt 6 maanden. Deelnemers krijgen 12 workshops op het gebied van evenementenorganisatie en persoonlijke ontwikkeling. De workshops worden gegeven door experts uit het bedrijfsleven, zoals bijvoorbeeld een programmamaker van Paradiso, of een organisator van Floriade Expo 2022. Daarnaast delen professionals uit het bedrijfsleven hun ervaring en kennis en krijgen de deelnemers 1-op-1 en groepscoaching om sociale en maatschappelijke skills te versterken.

Het programma is onderdeel van de maatschappelijke diensttijd (MDT), en sluit heel goed aan bij de behoefte van jongeren om zich te oriënteren op de arbeidsmarkt en de toekomst. Iedereen van 16 t/m 27 jaar is welkom, ongeacht vooropleiding of situatie.

Impactmakers gezocht

Ben jij creatief, sociaal en enthousiast en wil je je inzetten voor Amsterdam-West, Nieuw-West en haar bewoners? En wil je leren over de evenementen- en festivalwereld en ontdekken waar jouw talenten en kansen liggen? Meld je dan aan voor Impact Generator bij EventHands!

Over EventHands

Impact Generator is een programma van EventHands. EventHands zet zich in voor inclusie en actief burgerschap van jongeren in Amsterdam. Door middel van workshops en coaching stimuleert EventHands jongeren om autonoom en zelfstandig te participeren in de samenleving. EventHands is gevestigd in de Clifford Studio in Westerpark.

Aanmelden doe je via het aanmeldformulier of door te mailen naar Sam.

Zomerdip

Voorkom de zomerdip & behoud je motivatie!

Het is geweldig om zonder zorgen en verplichting de zonnige dagen door te brengen. Maar wat als je terugkomt van vakantie en je voelt de energie een beetje inzakken? Geen paniek, we hebben een paar goede tips voor jou om ...

Lees verder ›

Meer nieuws