Jongeren activeren elkaar om te gaan stemmen

Raad van Oost

Jongeren uit Amsterdam Oost activeren andere jongeren om te gaan stemmen door middel van een volledig zelf gefinancierde on- en offline campagne die zij geheel zelf organiseren en produceren. De Raad van Oost is een jongerencollectief uit Amsterdam-Oost begeleidt door Sociaal Cement. Doel is om meer jongeren te betrekken bij maatschappelijke thema’s. Een van deze thema’s is politiek.

De Tweede Kamerverkiezingen komen er aan en de Raad van Oost vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk jongeren hun stem gaan uitbrengen bij de verkiezingen. Daarom hebben zij besloten een campagne te starten waarin zij jongeren oproepen om naar de stembus te gaan. Deze campagne zal de komende 17 dagen zichtbaar worden. Online op verschillende media platformen, offline op straat en op verschillende locaties waar jongeren wel nog samen mogen komen. Deze campagne is geheel door hun zelf georganiseerd en geproduceerd.

Op de campagnebeelden staan jongeren uit Amsterdam-Oost met een quote van henzelf waarom stemmen belangrijk is. Ik ga stemmen, omdat ik een betaalbare woonruimte in Amsterdam wil. Ik ga stemmen, omdat ik mijn studie wil kunnen betalen. Ik ga stemmen, omdat het gat tussen arm en rijk te groot wordt. Ik ga stemmen, omdat ik het oneens ben met het huidige politieke klimaat.

Stuk voor stuk relevante redenen en zó belangrijk om te benadrukken. Wij hopen hiermee andere jongeren te inspireren om ook te gaan stemmen op 17 maart!

Bericht ingezonden door Sociaal Cement

Bims Kids

Jongeren campagne maakt impact in Zuidoost

Bims Kids, gaat over meer dan kinderen die geboren en getogen zijn in de Bijlmer. Bims Kids gaat over het belichten van een specifieke groep jongeren die hun roots hebben in Amsterdam Zuidoost, daar trots op zijn en eigenaarschap hebben ...

Lees verder ›

Gina Chamman

Maak kennis met Gina – Deelnemersraadslid

“Mijn naam is Gina, 27 jaar en ik ben vijf naar betrokken bij EventHands, waarvan 2 jaar actief in de deelnemersraad. Ik vond dit een mooie en verantwoordelijke mogelijkheid om door te groeien binnen de organisatie. Eén van de dingen ...

Lees verder ›

Wing Yin

Maak kennis met Wing (staigiaire Impact Generator)

“Mijn naam is Wing Yin, 24 jaar en ik woon in Amsterdam Nieuw-West. Ik loop stage bij Eventhands als jongerencoach. Momenteel zit ik in het derde jaar van de opleiding Social Work aan de Hogeschool van Amsterdam. Mijn uitstroomprofiel is ...

Lees verder ›

Meer nieuws