Jongeren campagne maakt impact in Zuidoost

Bims Kids

Bims Kids, gaat over meer dan kinderen die geboren en getogen zijn in de Bijlmer. Bims Kids gaat over het belichten van een specifieke groep jongeren die hun roots hebben in Amsterdam Zuidoost, daar trots op zijn en eigenaarschap hebben genomen over hun identiteit, dat Bims is. Hun verhalen zijn onderbelicht en staan vaak in de schaduw van negatieve berichtgevingen in de media.

De jongeren van Prospect Eleven vonden het tijd dat deze verhalen de spotlight verdienen. Jongeren uit zuidoost kennen naast de berichtgevingen die wij uit de media kennen ook de positieve verhalen en gebeurtenissen. Ouderen en jongeren die werken aan een veelbelovende toekomst en maatschappelijke positie. Deze positiviteit is middels Bims Kids zichtbaar gemaakt in het straatbeeld.

“Het wordt tijd dat ze de spotlight krijgen die ze verdienen en waarmee wij met zijn allen zeggen, We see you, Keep pushing on!”

Jonge ondernemers zijn gefotografeerd en geinterviewd. Hiervan zijn posters verspreid en beplakt op 11 zuilen om extra zichtbaarheid in het stadsdeel te creëeren. Ook zijn er een aantal artikelen uitgebracht en is er een onlinecampagne ontwikkeld waarin maandelijks interviews, talks en snippets op social media zijn verspreid.

Deze campagne willen de jongeren van Prospect Eleven verder uitvergroten om andere jongeren te kunnen activeren en een stem te geven. Maar ook om hen bewust te maken van het feit dat er ook positieve ontwikkelen zijn in hun directe omgeving. Zij willen jongeren inspireren en een breder keuze pallet voorleggen dan de negatieve beelden die zowel onderling, als in de media, gedeeld worden.

“De jongeren die meededen waren erg trots op zichzelf. Ze hadden een lang traject afgelegd, waarin ze erg veel uitgedaagd werden. Ze maakte een programma op Club House, over het leven van jongeren. Ze leerde debatteren en gingen op onderzoek uit om de omgeving nog beter te leren kennen. Ze kregen workshops om nieuwe skills te ontdekken en werden meerdere malen voor de leeuwen gegooid, als het ging om gesprekken aangaan en vooral vragen stellen over alles wat zij nog niet wisten of begrepen. Dit traject ging over talenten ontdekken en iets betekenen voor de medemens. En dat hebben de jongeren met volle overgave gedaan en als een leerzame, gezellige en uitdagende reis ervaren”.

Zomerdip

Voorkom de zomerdip & behoud je motivatie!

Het is geweldig om zonder zorgen en verplichting de zonnige dagen door te brengen. Maar wat als je terugkomt van vakantie en je voelt de energie een beetje inzakken? Geen paniek, we hebben een paar goede tips voor jou om ...

Lees verder ›

Meer nieuws