Evenementen 3

Over Impact Generator

Jongeren worden geactiveerd door andere jongeren, rolmodellen en door te ontdekken waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Wij laten hen ontdekken dat ze een verschil kunnen maken voor zichzelf en de samenleving met het ontwikkelen van het eigen talent.

Het ontstaan van Impact Generator

B-Challenged is opgericht in in 2009 als stichting dat jongeren wilde inspireren, motiveren en in hun eigen kracht laten staan. Onder uitvoerende naam EventHands, heeft de stichting zich binnen de evenementenbranche ingezet voor jongerenparticipatie en ontwikkeling. Na diverse succesvolle programma’s te hebben gedraaid binnen de evenementenbranche, met name op deelname en productief ontwikkelen, werd een mooie stap gemaakt om ook de jongeren een eigen event te laten organiseren zodat ze ownership en samenwerking leerden krijgen. Dit is Impact Generator geworden! Na een eerste programma te hebben gelopen, bleek dit zo goed aan te slaan en was de vraag dan ook… hoe kunnen we dit inhoudelijk waardevoller te maken en maatschappelijk meer bijdragen. Dit is uitgegroeid tot Impact Generator 2.0.

Evenementen 1
Evenementen 2
Evenementen 4
Evenementen 3
Evenementen 5

Impact Generator nu

Een gedecentraliseerd programma dat uitgelopen wordt door meerdere samenwerkingspartners en daarbij niet alleen op verschillende locaties het programma kunnen aanbieden maar ook van elkaars expertise kunnen leren. Het gaat binnen haar programma’s niet om opleiding of werk, maar puur om betekenisvolle vrijetijdsbesteding waarlangs nieuwe perspectieven ontdekt kunnen worden.

Dit neemt niet weg dat wanneer jongeren ontdekt hebben wat ze leuk vinden en waar hun talent ligt, zij gefaciliteerd en doorverwezen kunnen worden naar onderwijspartners, organisaties en bedrijven binnen de evenementenbranche. Arbeidstoeleiding of Leer-werktrajecten bieden, is echter niet ons primaire doel. Ons doel ligt in empowerment.

Empowerment wordt gerealiseerd door het faciliteren van ontmoetingen en uitwisselingen tussen jongeren, door succeservaring en reflectie, en door het geven van gerichte aandacht en begeleiding. Jongeren worden geactiveerd door andere jongeren, rolmodellen en door te ontdekken waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Wij laten hen ontdekken dat ze een verschil kunnen maken voor zichzelf en de samenleving met het ontwikkelen van het eigen talent. Dat is waar EventHands zich samen met haar partners voor inzet.

Impact generator wordt op dit moment aangeboden door 7 partijen binnen Amsterdam. Als Impact Generator gezamenlijk blijven we werken aan verbetering, verbinding en ontwikkeling. Dit zodat de deelnemers optimaal gebruik kunnen maken van dit aanbod en steeds meer in hun eigen kracht gaan geloven. Impact Generator is dan ook meer dan een vrijetijdsprogramma voor jongeren. Dit is een movement!

Onze partners