Sail Den Helder 2023: jonge talenten maken impact!

We did it again! Van 29 juni t/m 2 juli vond het evenement Sail Den Helder 2023 plaats. A Bunch of Choices nam de Impact Generator mee naar Den Helder en ging, met 19 gemotiveerde jongeren uit Den Helder, aan de slag voor verbetering in de stad.

Jongeren in de leeftijdsgroep van 15 tot 27 jaar hebben in de aanloop van Sail Den Helder gekeken naar de problematieken die speelden in de gemeente. Ze hebben vervolgens gekozen dat ze zich hard wilden maken voor een aantal doelen:

  • Meer diversiteit aantrekken: door de minimale doorstroom van bezoekers van buitenaf, komen de bewoners minder in aanraking met andere culturen.
  • Veiligheid in bepaalde buurten: door Den Helder in kaart te brengen als mooie locatie met een nog echt eigen cultuur, zijn er veel meer mensen op straat en creëert dat op langere termijn een veiligere omgeving.
  • Meer toerisme aantrekken: door meer toeristen aan te trekken in Den Helder, creëren ze meer werkgelegenheid en mogelijkheden voor de inwoners zelf.

Reisgids

Met deze doelen voor ogen, hebben de jongeren ervoor gekozen om een reisgids te ontwikkelen met de mooiste plekken in Den Helder. Hiernaast hebben zij op 27 juni een lancerings-evenement georganiseerd om hun eigen reisgids aan te kondigen. Door het scannen van een QR-code werden de tien meest prachtige plekken in de stad getoond. Zo konden bezoekers van Sail Den Helder en andere geïnteresseerden de kans krijgen om de stad beter te verkennen, naast het bezoeken van Sail Den Helder zelf natuurlijk.

Dankzij dit evenement kregen jongeren de kans om hun vaardigheden op het gebied van maatschappelijke events organiseren te ontwikkelen en te ontdekken wat ze leuk vinden. Zo zegt één van de deelnemende jongeren: ”Ik heb veel creativiteit uit dit project gehaald. Dankzij dit evenement krijg ik steeds meer het gevoel welke kant ik uit wil. Later wil ik sowieso iets doen wat met creativiteit te maken heeft.

Over Sail Den Helder zelf:
Sail Den Helder is een groot maritiem evenement dat samenvalt met de Marinedagen wat veel bezoekers trekt. Een belangrijk aspect van Sail Den Helder 2023 was dat binnen de Sail Academy Den Helder verschillende jongeren tussen de 15 en 27 jaar ook meehielpen bij de organisatie van het evenement. Zo droegen zij hun steentje bij door zich te bekommeren om sociale media, de rolstoelvriendelijkheid van het terrein, duurzaamheid en bezoekersstromen.

Geïnspireerd? Meld je ook aan voor de Impact Generator!

#DoeMeeMetMDT #ImpactGenerator #MDT #ABunchOfChoices #SailDenHelder #Reisgidslancering

Zomerdip

Voorkom de zomerdip & behoud je motivatie!

Het is geweldig om zonder zorgen en verplichting de zonnige dagen door te brengen. Maar wat als je terugkomt van vakantie en je voelt de energie een beetje inzakken? Geen paniek, we hebben een paar goede tips voor jou om ...

Lees verder ›

Bims Kids

Jongeren campagne maakt impact in Zuidoost

Bims Kids, gaat over meer dan kinderen die geboren en getogen zijn in de Bijlmer. Bims Kids gaat over het belichten van een specifieke groep jongeren die hun roots hebben in Amsterdam Zuidoost, daar trots op zijn en eigenaarschap hebben ...

Lees verder ›

Meer nieuws