Stichting IMD organiseert hun eerste Impact Generator!

Afgelopen weekend bracht Jacqueline de Jager een werkbezoek bij het Impact event van één van onze satellietpartners Stichting IMD in Stadsdeel Nieuw-West.
Dit sportevenement was één van de evenementen die jongeren van Stichting IMD organiseerden voor hun buurt. Zij volgden hiervoor het 6 maanden durende Impact Generator-programma. De jongeren gaven met de organisatie hiervan invulling aan hun Maatschappelijke Diensttijd en rondden met dit Impact event hun MDT-traject af waarvoor zij hun MDT-certificaat ontvingen. Zo goed!

In 2019 maakte ik kennis met Jacqueline bij ons op Cliffordstudio tijdens de kick-off van het Amsterdams Platform MDT en ons 10-jarig jubileum.
Ze was toen erg enthousiast over wat EventHands met jongeren bereikt en merkte EventHands aan als hoe MDT bedoeld is. Dit was voor ons een enorme waardering.

Dit weekend lieten we zien dat hetgeen EventHands in 2019 deed, breed gedeeld is en dat er nu met zes fantastische partners in de Amsterdamse wijken Impact wordt gegenereerd.

Ook nu postte Jacqueline na afloop een woord van dank wat een opsteker is voor EventHands, ons team en onze satellietpartners:
– Saloua el Mazouni – El Mazouni Coaching & Sportbegeleiding
– Gemeente Amsterdam, stadsdeel Nieuw-West
– Imad Aoulad Taher – Stichting IMD
– Renata Boston – Re-Boost Amsterdam
– Gemeente Amsterdam, stadsdeel Zuid-Oost
– Angelo Bromet – Prospect Eleven
– Coen van Heteren – Sociaal Cement
– Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost
– Maghaly Herbonnet – Stichting STABLE
– Gemeente Amsterdam, stadsdeel West

Net als ik, zijn zij met hun organisaties al jaren hard bezig het verschil te maken met en voor jongeren in Amsterdam. Samen zijn wij Impact Generator, en deze is ook voor hen:

“Dank voor jullie gastvrijheid. Fijn om hier bij te mogen zijn. Dit is waar MDT voor staat. Versterken van wat er al is binnen een wijk voor jonge mensen en dit met elkaar verbinden. Omar e.a respect voor wat jullie in deze lastige wijk voor elkaar krijgen. Jonge mensen die dreigen uit te vallen worden geïnspireerd om zich op een positieve manier in te zetten voor hun wijk. Ze krijgen zichtbaar het gevoel dat ze ertoe doen en dat ze van betekenis zijn. Jullie doen fantastisch werk!”

Jacqueline de Jager dank voor je enthousiasme en fijne energie. Dit nemen we mee en bouwen de komende jaren door aan een stevig MDT in Amsterdam en daarbuiten!

What's new?

Er zijn weer een aantal events georganiseerd!

Afgelopen zomer organiseerden de eerste vier groepen jongeren hun eigen evenement. De evenementen Ladies Indoor Soccer Event, Kiki’s Feel Great Fashion Project, New Generation en Bims Kids rondden Impact Generator af en de daarbij horende workshopreeks. Aan dat rijtje kunnen ...

Lees verder ›

Beautiful Colors

Beautiful Colors

Het eerste evenement van Beautiful Colors werd georganiseerd op woensdag 27 oktober. Het evenement biedt een (scholen)tour aan waarbij het doel is om jongeren te educaten over onderwerpen als inclusiviteit, diversiteit en verbinding in Amsterdam West. Tijdens de scholentour krijgen ...

Lees verder ›

Meat & Greet

Meat & Greet

De jongeren van EventHands organiseerden vrijdag 22 oktober het evenement “Meat & Greet”. Dit evenement heeft in Amsterdam West gezorgd voor meer bewustwording rondom gezond en vleesloos eten. 65% van Nederland eet nog elke dag vlees en Amsterdam is daar ...

Lees verder ›

Meer nieuws