Terugblik op 2021!

2021 is bijna achter de rug. En wat een jaar was het voor ons allemaal! Corona heeft nog steeds een centrale rol binnen het dagelijkse gesprek en heeft tegelijk gezorgd voor schommelingen in de maatregelingen. Voor ons betekende het helaas dat sommige geplande activiteiten niet door konden gaan. Ook kwam het voor dat we activiteiten moesten verplaatsen of dat deze een andere vorm kregen.

Bij elkaar komen in coronatijd blijft een uitdaging. Toch zijn er veel bijeenkomsten die baat hebben bij het echt samenkomen van mensen. Wat ons betreft is dat ons aardig gelukt! We zijn creatief en zetten door. We doen het samen.

Behaalde resultaten

Behaalde resultaten 2021

Een totaal bereik van 73 jongeren. 61 jongeren hebben het programma Impact Generator met succes afgerond. Er zijn in totaal 65 workshops gegeven. Jongeren besteedden 10.500 uur aan het realiseren van 10 evenementen.

Deze resultaten ontstonden niet zomaar. We deden het samen met onze partners en alle jongeren die aan Impact Generator hebben deelgenomen. Zij volgden het 6 maanden durende traject Festival College en organiseerden een eigen evenement. Er is met veel liefde en zorg gewerkt aan de invulling en realisatie van evenementen die meer betekenen voor jongeren zelf, een groep of buurt.

De evenementen brachten jongeren dichter bij elkaar. Voor sommigen was het een uitlaatklep en voor anderen een manier om belangrijke thema’s (verder) op te pakken. Hiermee is bijgedragen aan het behalen van een aantal ‘Duurzame Ontwikkelings Doelen’. Wij zijn trots op deze ontwikkeling en daar willen we iedereen voor bedanken.

In 2022 zullen er nog meer mooie evenementen georganiseerd worden. Wij zijn zelf heel benieuwd naar alle nieuwe ideeën die jongeren gaan uitwerken. Maar zoals met heel veel mooie dingen, moeten we nog even geduld hebben voordat er nieuwe vruchten geplukt kunnen worden. Het is een proces die jongeren doorlopen en dat brengt mooie resultaten teweeg. Aan ons enthousiasme zal het in ieder geval niet liggen!

Tot slot willen wij namens het Impact Generator team jullie hele fijne feestdagen wensen maar vooral ook een super mooi 2022!

Houd voor meer updates ook onze social media kanalen in de gaten!

Ook impact maken?

Ken je jongeren die het interessant zouden vinden om een eigen evenement te organiseren? Meld ze aan bij één van onze partners en vergroot de kans om iets bij te dragen aan de maatschappij en de eigen ontwikkeling.

Het programma is onderdeel van de maatschappelijke diensttijd (MDT), en sluit heel goed aan bij de behoefte van jongeren om zich te oriënteren op de arbeidsmarkt en de toekomst. Iedereen van 16 t/m 27 jaar is welkom, ongeacht vooropleiding of situatie.

Zomerdip

Voorkom de zomerdip & behoud je motivatie!

Het is geweldig om zonder zorgen en verplichting de zonnige dagen door te brengen. Maar wat als je terugkomt van vakantie en je voelt de energie een beetje inzakken? Geen paniek, we hebben een paar goede tips voor jou om ...

Lees verder ›

Meer nieuws