Tips bij het zoeken naar financiële steun voor eigen initiatieven

financiële steun voor een eigen initiatieven

Tijdens het Festival College krijg je workshops op het gebied van evenementenorganisatie en onderteun je evenementen en buurtinitiatieven. Nog leuker is het om zelf van begin tot eind een initiatief op te zetten en uit te voeren. Daar is geld voor nodig. Verschillende fondsen leveren financiële steun aan goede ideeën. Maar hoe kom je aan die steun? En waar te beginnen?

Om je alvast in de juiste richting te helpen voor het krijgen van een subsidie, lanceert het VSBfonds een nieuwe website voor buurtinitiatieven. Het VSBfonds steunt projecten die bijdragen aan het creëren van een betrokken buurt. Buurten waar mensen elkaar leren kennen en naar elkaar omkijken. Buurten waar iedereen aan kan bijdragen en bij kan horen. Een visie die ook de Impact Generator nastreeft.

Je levert jouw bijdrage aan een wijkgericht evenement door na te denken over wat jij belangrijk vindt voor jouw omgeving, medemens en jezelf. Je denkt na over hoe je bijvoorbeend aandacht kunt besteden aan thema’s als racisme of armoede en bouwt daarop een evenement.

Bekijk de website voor tips bij het zoeken naar eigen financiering. De site laat zien hoe je je kunt voorbereiden op een subsidieaanvraag.

Zomerdip

Voorkom de zomerdip & behoud je motivatie!

Het is geweldig om zonder zorgen en verplichting de zonnige dagen door te brengen. Maar wat als je terugkomt van vakantie en je voelt de energie een beetje inzakken? Geen paniek, we hebben een paar goede tips voor jou om ...

Lees verder ›

Meer nieuws