Verbinden en zinvol werk vervullen

Team

Met Impact Generator draait alles om het vervullen van zinvol werk, verbinden met leeftijdsgenoten en het bespreken en behandelen van thema’s als racisme, armoede, eenzaamheid en zwerfafval. Thema’s die aansluiten op de zeventien ‘Sustainable Development Goals (SDG’s)’. Ook wel Duurzame Ontwikkelingsdoelen die door landen uit de Verenigde Naties zijn afgesproken.

Overal waar jij vindt dat het nodig is, kun jij het verschil maken. In je buurt of stad, uit eigen initiatief of aansluitend op bestaande projecten. Het idee achter de SDG’s is dat niemand achterblijft en dat iedereen in staat moet zijn te bouwen aan een betere toekomst. Met de doelen zet je je in om de wereld eerlijker, leefbaarder en mooier te maken.

Impact Generator geeft je met het Festival College handvaten om je aanpak hierop te versterken. In onze nieuwsberichten kun je ter inspiratie onder andere tips en tricks lezen. Wil je je bijvoorbeeld inzetten voor het bestrijden van armoede? Bekijk dan eens de actie “Amsterdammer helpt Amsterdammer”:

Amsterdammers krijgen de kans een wens te vervullen van een stadsgenoot met een minimuminkomen – een grote wens die anders onbereikbaar blijft. Het gaat om zeer uiteenlopende dingen. Zo zijn bijvoorbeeld al een bed, een operatie van een hond en een voor de vrager erg belangrijk feest betaald.

Elke zaterdag heeft de AHA-rubriek een hele pagina in Het Parool. Hierin doet een Amsterdammer die in armoede leeft, een oproep aan een stadsgenoot om zijn of haar materiële wens te vervullen. Potentiële gevers kunnen zich via deze rubriek meteen melden.
– Bron: Amsterdammer helpt Amsterdammer

Bims Kids

Jongeren campagne maakt impact in Zuidoost

Bims Kids, gaat over meer dan kinderen die geboren en getogen zijn in de Bijlmer. Bims Kids gaat over het belichten van een specifieke groep jongeren die hun roots hebben in Amsterdam Zuidoost, daar trots op zijn en eigenaarschap hebben ...

Lees verder ›

Gina Chamman

Maak kennis met Gina – Deelnemersraadslid

“Mijn naam is Gina, 27 jaar en ik ben vijf naar betrokken bij EventHands, waarvan 2 jaar actief in de deelnemersraad. Ik vond dit een mooie en verantwoordelijke mogelijkheid om door te groeien binnen de organisatie. Eén van de dingen ...

Lees verder ›

Wing Yin

Maak kennis met Wing (staigiaire Impact Generator)

“Mijn naam is Wing Yin, 24 jaar en ik woon in Amsterdam Nieuw-West. Ik loop stage bij Eventhands als jongerencoach. Momenteel zit ik in het derde jaar van de opleiding Social Work aan de Hogeschool van Amsterdam. Mijn uitstroomprofiel is ...

Lees verder ›

Meer nieuws