Verbinden en zinvol werk vervullen

Team

Met Impact Generator draait alles om het vervullen van zinvol werk, verbinden met leeftijdsgenoten en het bespreken en behandelen van thema’s als racisme, armoede, eenzaamheid en zwerfafval. Thema’s die aansluiten op de zeventien ‘Sustainable Development Goals (SDG’s)’. Ook wel Duurzame Ontwikkelingsdoelen die door landen uit de Verenigde Naties zijn afgesproken.

Overal waar jij vindt dat het nodig is, kun jij het verschil maken. In je buurt of stad, uit eigen initiatief of aansluitend op bestaande projecten. Het idee achter de SDG’s is dat niemand achterblijft en dat iedereen in staat moet zijn te bouwen aan een betere toekomst. Met de doelen zet je je in om de wereld eerlijker, leefbaarder en mooier te maken.

Impact Generator geeft je met het Festival College handvaten om je aanpak hierop te versterken. In onze nieuwsberichten kun je ter inspiratie onder andere tips en tricks lezen. Wil je je bijvoorbeeld inzetten voor het bestrijden van armoede? Bekijk dan eens de actie “Amsterdammer helpt Amsterdammer”:

Amsterdammers krijgen de kans een wens te vervullen van een stadsgenoot met een minimuminkomen – een grote wens die anders onbereikbaar blijft. Het gaat om zeer uiteenlopende dingen. Zo zijn bijvoorbeeld al een bed, een operatie van een hond en een voor de vrager erg belangrijk feest betaald.

Elke zaterdag heeft de AHA-rubriek een hele pagina in Het Parool. Hierin doet een Amsterdammer die in armoede leeft, een oproep aan een stadsgenoot om zijn of haar materiële wens te vervullen. Potentiële gevers kunnen zich via deze rubriek meteen melden.
– Bron: Amsterdammer helpt Amsterdammer

Zomerdip

Voorkom de zomerdip & behoud je motivatie!

Het is geweldig om zonder zorgen en verplichting de zonnige dagen door te brengen. Maar wat als je terugkomt van vakantie en je voelt de energie een beetje inzakken? Geen paniek, we hebben een paar goede tips voor jou om ...

Lees verder ›

Meer nieuws